Γενικοί ΌροιΑπό τι αποτελείται ένα drone;

21/05/2020by drone0

Ένα σημαντικό θέμα που θεωρήσαμε σημαντικό να αναλύσουμε είναι από τι αποτελείται ένα drone. Και λέγοντας από τι αποτελείται εννοούμε όλα εκείνα τα μέρη που μαζί ολοκληρώνουν ένα Σύστημα μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους, γνωστό και με την συντομογραφία ΣμηΕΑ.

Σήμερα τα drone μπορεί να αποτελούν ένα προσιτό χόμπι για αρκετό κόσμο, να εξυπηρετεί διάφορους επαγγελματικούς σκοπούς όπως το real estate με drone ή η φωτογράφιση γάμου με drone, ακόμη και να χρησιμοποιείται ως παιδικό παιχνίδι.

Πριν λίγα χρόνια όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, αφού τα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών αποτελούσαν ένα απρόσιτο μέσο για πολύ λίγους.

Από τι υλικά κατασκευάζεται ένα drone;

υλικά drone

Τα drones συνήθως κατασκευάζονται από ελαφριά συνθετικά υλικά υψηλής ποιότητας και αντοχής. Στόχος της βασικής κατασκευής είναι να περιοριστεί το βάρος του drone στο ελάχιστο καθώς και να αυξηθεί η ευελιξία των κινήσεών του. Άλλωστε ο σκοπός ενός drone είναι να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία πτήσης σε συνδυασμό με την μέγιστη ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης – πτώσης.

Έτσι τα υλικά που χρησιμοποιούνται κυρίως είναι τα θερμοπλαστικά όπως ο πολυεστέρας καθώς και διάφορα αλουμίνια. Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να δούμε τα μέρη από τα οποία αποτελείται drone ώστε να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα την λειτουργία του.

Τα βασικά μέρη ενός drone

Ένα drone αποτελείται θα λέγαμε από τέσσερα βασικά μέρη, το καθένα από αυτά με την δική του ιδιαίτερη σημασία στην συνολική λειτουργία του. Τα μέρη αυτά συνοπτικά είναι:

  1. Ο κύριος κορμός – το σώμα του drone
  2. Οι έλικες – πτερύγια
  3. Η μπαταρία
  4. Το σύστημα τηλεχειρισμού

Είναι εύκολο να κατανοήσει το τι ακριβώς είναι το καθένα, ωστόσο στη συνέχεια θα αναλύσουμε λίγο περισσότερο τα τέσσερα αυτά μέρη ενός drone.

κατασκευή drone

Ο κύριος κορμός ενός drone

Ο κύριος κορμός ενός drone είναι το βασικότερο μέρος του μη επανδρωμένου αφού σε αυτόν βρίσκονται όλα τα εξαρτήματα και οι τεχνολογίες που χρειάζεται ώστε να λειτουργήσει.

Συγκεκριμένα στο σώμα ενός drone υπάρχει η πλακέτα λειτουργίας, ένας υπολογιστής δηλαδή που συντονίζει όλες τις λειτουργίες, οι κινητήρες, το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας για τον τηλεχειρισμό, οι έλικες και τυχόν πρόσθετες συσκευές όπως κάμερες, gps κλπ..

Οι κινητήρες αποτελούν ένα επίσης σημαντικό μέρος αφού είναι η πηγή της ώθησης σε ένα drone. Χωρίς αυτούς δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει καν η πτήση. Συνήθως οι κινητήρες αποτελούνται από χαλκό και μαγνήτες, ενώ το περίβλημά τους από θερμοπλαστικά ή κράμα αλουμινίου.

Επιπροσθέτως, τα υλικά αυτά θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην δημιουργείτε κανένα πρόβλημα όταν υπερθερμαίνονται οι κινητήρες.

Οι έλικες

έλικες drone

Αν και οι έλικες αποτελούν μέρος του κεντρικού κορμού ενός drone, θα ήταν κρίμα να μην τους δώσουμε λίγη  παραπάνω έμφαση. Ένα drone μπορεί  να διαθέτει από έναν μέχρι τέσσερις έλικες, κάτι που είναι και το πιο συχνό στα drone του εμπορίου (ο λόγος άλλωστε που ονομάζονται και τετρακόπτερα).

Οι έλικες και συγκεκριμένα οι λεπίδες που βρίσκονται πάνω σε αυτούς, αποτελούν ένα από τα μέρη που χρήζουν πιο συχνά αντικατάστασης λόγω φθοράς. Ακόμη και με την αγορά προστατευτικών, είναι πολύ πιθανόν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να χρειαστεί η αντικατάστασή των λεπίδων τους.

Οι έλικες συνήθως είναι κατασκευασμένοι από ενισχυμένες ίνες με άνθρακα ενώ οι λεπίδες από συνθετικά θερμοπλαστικά προκειμένου να μειωθεί το κόστος σε περίπτωση που χρειαστεί η αντικατάστασή τους.

Η μπαταρία

Οι μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιούνται στα drone αποτελούν μια τεράστια καινοτομία της εποχής, αφού συνδυάζουν την μέγιστη παροχή ενέργειας με το μικρό βάρος στην κατασκευή τους, ώστε να διευκολύνετε η πτήση του drone.  Η μέση διάρκεια αντοχής μιας μπαταρίας ενός drone επιτρέπει την πτήση του για περίπου μισή με μία ώρα.

Σύστημα Τηλεχειρισμού

χειριστήριο drone

Τελευταίο μέρος του συνολικού συστήματος ενός drone αποτελεί το σύστημα τηλεχειρισμού, το οποίο επιτρέπει τον ασύρματο έλεγχο του αεροσκάφους από τον χειριστή του.

Η επικοινωνία μεταξύ του συστήματος τηλεχειρισμού με το σύστημα επικοινωνίας του drone μπορεί να γίνει από αρκετά μεγάλη εμβέλεια, ανάλογα με τις δυνατότητες του εκάστοτε drone.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο κανόνας του ότι πληρώνεις παίρνεις ισχύει, αφού όσο πιο ακριβό είναι ένα drone, τόσες περισσότερες λειτουργίες και εξαρτήματα έχει, ενώ η ποιότητα της κατασκευής του είναι φυσικά και η αντίστοιχη.

Δείτε το κανάλι μας στο Youtube.

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com