Συμβουλές & TipsΠως να ξεκλειδώσετε επίσημα την γεωπερίφραξη

17/05/2021by drone0
Σε αυτόν τον οδηγό θα σας καθοδηγήσουμε πώς να προσδιορίσετε αν θέλετε να πετάξετε σε εναέριο χώρο που απαιτεί ξεκλείδωμα, από τους δύο διαφορετικούς τύπους geofencing της DJI και τι να κάνετε για να ξεκλειδώσετε μια γεωπερίφραξη το καθένα από αυτά.
Εάν πετάτε ένα drone της DJI τότε ίσως έχετε συναντήσει ζητήματα με geofencing, και δεν ξέρετε πώς να το απενεργοποιήσετε.

Είναι η πτήση σας μέσα σε γεωπερίφραξη?

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας και επιλέξτε Ελλάδα DJI’sFlySafeGeoMap για να διαπιστώσετε αν η περιοχή στην οποία θέλετε να πετάξετε βρίσκεται σε μια “ζώνη” με γεωγραφική κάλυψη που απαιτεί ξεκλείδωμα.
Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση της θέσης όπου θέλετε να πετάξετε στο πλαίσιο αναζήτησης στο επάνω αριστερό μέρος του διαδραστικού χάρτη που εμφανίζεται στη σελίδα Geo Map και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην περιοχή για να πληκτρολογήσετε τις ζώνες geofencing στη θέση όπου θέλετε να πετάξετε.
Γρήγορη συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα πλαίσια “Warning Zones” και “Enhanced Warning Zones” κάτω από τον χάρτη, για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες geofencing που σχετίζονται με την πτήση σας θα συμπεριληφθούν στην αναζήτησή σας.
Χρωματική Κωδικοποίηση
Αφού εισαγάγετε τη θέση όπου θέλετε να πετάξετε, θα παρατηρήσετε την κωδικοποίηση χρώματος που υποδεικνύει τα διαφορετικά είδη ζωνών γεωγραφικής κάλυψης που καλύπτουν την περιοχή (αυτά τα χρώματα αντιστοιχούν στις “Ζώνες DJI GEO” που βλέπετε οριζόντια κάτω από τον χάρτη.
**Οι κόκκινες ζώνες **υποδεικνύουν περιορισμένες περιοχές, οι οποίες απαιτούν ξεχωριστό ξεκλείδωμα. Θα σας καθοδηγήσουμε στο πώς να ζητήσετε ένα Custom Unlock στην επόμενη ενότητα.
**Οι γκρίζες ζώνες **υποδεικνύουν περιοχές με περιορισμούς υψομέτρου και συνήθως βρίσκονται κοντά στους διαδρόμους αεροδρομίων. Για λόγους ασφαλείας, οι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν.
**Οι μπλε ζώνες **υποδεικνύουν περιοχές όπου η πτήση είναι επικίνδυνη, αλλά μέχρι τη διακριτική ευχέρεια του πιλότου και μπορεί να πετάξει μετά την ολοκλήρωση ενός SelfUnlock. Θα σας καθοδηγήσουμε στο πώς να εκτελέσετε ένα ξεκλείδωμα του Selfστην επόμενη ενότητα.
**Οι κίτρινες ζώνες **υποδεικνύουν περιοχές στις οποίες η πτήση είναι ενδεχομένως επικίνδυνη, αλλά δεν απαιτεί ξεκλείδωμα (αυτές είναι οι ζώνες προειδοποίησης και ζώνες ενισχυμένων ζωνών προειδοποίησης).
Κατά την απογείωση σε αυτές τις περιοχές, θα παρουσιαστεί μια προειδοποίηση στους πιλότους μαζί με ένα αίτημα για τον πιλότο να αναλάβει την ευθύνη για την πτήση στην περιοχή.

Τι είδους ξεκλείδωμα μπορείτε να κάνετε?

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, υπάρχουν δύο τύποι ξεκλειδώματος που μπορείτε να εκτελέσετε στην DJI: ένα Self Unlock (που σχετίζεται με μπλε ζώνες) και ένα Custom Unlock(που σχετίζεται με κόκκινες ζώνες).
Οι ζώνες Self Unlock μπορούν να ξεκλειδωθούν αρκετά εύκολα κάνοντας κλικ σε μια σειρά βημάτων, ενώ οι ζώνες Custom Unlock απαιτούν απόδειξη εξουσιοδότησης .
Custom Unlock
Ένα Custom Unlock απαιτεί απόδειξη εξουσιοδότησης για πτήσεις στην περιορισμένη περιοχή και μπορεί να ζητηθεί μόνο μέσω της ιστοσελίδας της DJI. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει το Custom Unlock σας προτού πάτε στον χώρο πτήσης – μην φτάσετε στο χώρο και αναμείνετε να πάρετε ένα Custom Unlock αμέσως.
Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία που παρατίθεται παρακάτω, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει την εξουσιοδότηση πτήσης στην περιοχή όπου ζητάτε ένα ξεχωριστό ξεκλείδωμα, δεδομένου ότι θα πρέπει να παρουσιάσετε αυτήν την εξουσιοδότηση στην DJI για να σας παραχωρηθεί η αίτησή σας για ξεκλείδωμα.

Πως να κάνετε Custom Unlock

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα Custom Unlock της DJI και συνδεθείτε στο λογαριασμό DJI.

Επιλέξτε το μοντέλο drone που έχετε.
• Προσδιορίστε τη θέση στην οποία σκοπεύετε να πετάξετε.
• Επιλέξτε την κόκκινη ακίδα που καλύπτει τη ζώνη που θέλετε να ξεκλειδώσετε (θυμηθείτε, κόκκινο = Custom Unlock zone).
• Εισάγετε τον σειριακό αριθμό του controller.
• Καταχωρίστε την απόδειξη της εξουσιοδότησης σας για να πετάξετε στον εναέριο χώρο όπου ζητάτε ένα Custom Unlock. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια επιβεβαίωση εξουσιοδότησης από την ΥΠΑ ή άλλου επίσημου φορέα ή κάποια άλλη μορφή τεκμηρίωσης που αποδεικνύει ότι έχετε άδεια να πετάξετε στην προτεινόμενη περιοχή.
• Μόλις καταχωρίσετε όλες τις παραπάνω πληροφορίες, συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις και πατήστε “Υποβολή”.
• Τώρα περιμένετε. Η DJI θα εξετάσει το αίτημά σας Custom Unlock και θα απαντήσει, συνήθως μέσα σε μία ώρα από την υποβολή. Εάν εγκριθεί το αίτημά σας, θα λάβετε μια επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία σας ενημερώνει. Εάν αντιμετωπίζετε καθυστερήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της DJI  για να ελέγξετε την κατάσταση του αιτήματός σας εδώ. [email protected] 

Πως να κάνετε Self Unlock πριν την πτήση

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του DJI Self Unlock και συνδεθείτε στο λογαριασμό DJI.

• Επιλέξτε το μοντέλο σας.
• Προσδιορίστε τη θέση στην οποία σκοπεύετε να πετάξετε.
• Επιλέξτε την μπλε ένδειξη που καλύπτει τη ζώνη που θέλετε να ξεκλειδώσετε (θυμηθείτε, μπλε = Ζώνη ξεκλειδώματος).
• Εισάγετε τον σειριακό αριθμό του controller.
• Χρησιμοποιήστε είτε τον αριθμό τηλεφώνου είτε τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας DJI για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας (εάν χρησιμοποιείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας θα πρέπει να εισαγάγετε έναν αριθμό ελέγχου ταυτότητας που έχει ληφθεί μέσω κειμένου, επομένως φροντίστε να έχετε το τηλέφωνό σας κοντά).
• Επιλέξτε την ημερομηνία για την πτήση σας και πατήστε Υποβολή (σημείωση: το ξεκλείδωμα θα ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα της ημέρας που θα επιλέξετε και θα παραμείνει στη θέση του για τις επόμενες 72 ώρες).
• Αφού εξασφαλίσετε το ξεκλείδωμα σας με τα παραπάνω βήματα, θα πρέπει να κάνετε τα εξής: Πηγαίνετε στην προβολή κάμερας, επιλέξτε Γενικές ρυθμίσεις και επιλέξτε Λίστα ξεκλειδώματος στην εφαρμογή DJIGO4 για να επιβεβαιώσετε ότι η άδεια πτήσης σας έχει κατέβει. Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό προτού πάτε στο χώρο πτήσης, επειδή χρειάζεστε σύνδεση στο Internet για να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα και εάν έχετε κακή σύνδεση και δεν μπορείτε να τα κάνετε, μπορεί να μην είστε σε θέση να πετάξετε. 

Πως να κάνετε Self Unlock στον χώρο πτήσης

• Ανοίξτε την εφαρμογή DJIGo4 *
• Όταν εμφανιστεί η προειδοποίηση περιορισμού πτήσης, κάντε κλικ στο κουμπί “Ναι”. **
• Χρησιμοποιήστε είτε τον αριθμό τηλεφώνου είτε τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας DJI για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας (εάν χρησιμοποιείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας θα πρέπει να εισαγάγετε έναν αριθμό ελέγχου ταυτότητας που έχει ληφθεί μέσω κειμένου, οπότε φροντίστε να έχετε το τηλέφωνό σας κοντά).
• Κάντε κλικ στην επιλογή “Επιβεβαίωση” για να ξεκλειδώσετε τη ζώνη Self Unlock όπου θέλετε να πετάξετε.
  • Ανάλογα με την περιοχή, για να ενεργοποιήσετε την εντολή SelfUnlockενώ βρίσκεστε σε χώρο πτήσης, πρέπει να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο (που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε ξεκλείδωμα με χρήση συσκευής που δεν διαθέτει πρόσβαση στο Internet).
** Ίσως χρειαστεί να εκκινήσετε τα μοτέρ για να ενεργοποιήσετε την εντολή Self Unlock και να εμφανιστεί.
Πως να βρείτε το serial number του controller.
• Συνδεθείτε στην εφαρμογή DJIGo4 με τον controller και το drone.
• Στην πάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στις τρεις τελείες για τις Γενικές Ρυθμίσεις.
• Μετακινηθείτε στο κάτω μέρος, κάντε κλικ στο About (Πληροφορίες) και ο σειριακός σας αριθμός θα εμφανιστεί εκεί.

Δείτε αναλυτικά όλες μας τις υπηρεσίες εδώ.

Το κανάλι μας στο Youtube & Instagram.

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com