Τελευταία ΝέαDJI Mavic Air 2 Παρουσίαση

10/05/2020by drone3

Το νέο υπερσύγχρονο drone της εταιρείας είναι εδώ και ακούει στο όνομα DJI Mavic Air 2. Ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα μη επανδρωμένων έρχεται για να κάνει την διαφορά σε όλα όσα γνωρίζατε σχετικά με τις πτήσεις και την φωτογράφιση με drone.

Η DJI είναι παγκοσμίως o κορυφαίος κατασκευαστής drone για αεροφωτογράφηση και αεροβίντεο. Ο συνδυασμός του σχεδιασμού μη επανδρωμένων συστημάτων με κάμερες υψηλής ευκρίνεια είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που η εταιρεία αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή.

Κάμερες δράσης, σταθεροποιητές κάμερας, πλατφόρμες πτήσης και συστήματα πρόωσης / ελέγχου πτήσης είναι μόνο μερικές από τις καινοτομίες της εταιρείας.

Ειδικότερα, η DJI κατέχει περισσότερο από το 70% της παγκόσμιας αγοράς drone. Τα προϊόντα της εταιρείας έχουν χρησιμοποιηθεί και συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία της μουσικής και της τηλεόρασης, σε υπηρεσίες drone από μεγάλες εταιρείες καθώς και από αστυνομικές – στρατιωτικές δυνάμεις.

new drone dji mavic air 2

DJI Mavic Air 2 – Πληροφορίες και τεχνικές προδιαγραφές

Η κυκλοφορία του DJI Mavic Air 2 ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους καταναλωτές που την προσδοκούσαν. Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός του νέου αυτού drone δεν θυμίζει τόσο τον προκάτοχό του αλλά παραπέμπει περισσότερο στο μίνι drone Mavic 2.

Ωστόσο οι αναβαθμίσεις του και οι υψηλές τεχνικές προδιαγραφές που διαθέτει το κατατάσσουν ως ένα από τα καλύτερα drones της αγοράς. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τους λόγους.

Ανοίγοντας την συσκευασία του DJI Mavic Air 2 θα συναντήσετε αρκετά εξαρτήματα πέραν της βασικής συσκευής του drone. Τα σημαντικότερα μέρη φυσικά είναι η μπαταρία, το σύστημα χειρισμού, φορτιστή, καλωδιώσεις συνδεσιμότητας κλπ.

Αυτό που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι το νέο αυτό drone κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις, την απλή και την Fly More Combo η οποία περιέχει 3 μπαταρίες και πολύ περισσότερα εξαρτήματα. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλα τα εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται στου κουτί του στην παρακάτω φωτογραφία ή στην επίσημη σελίδα της DJI.

Το κόστος αγοράς την παρούσα χρονική στιγμή ανέρχεται στα 849€ για την απλή έκδοση και 1.049€ για την έκοδση Fly More Combo.

unboxing dji mavic air 2

Χρόνος Πτήσης

Πρώτη και σημαντικότερη αναβάθμιση που προσφέρει το νέο μοντέλο της DJI είναι φυσικά η χρονική διάρκεια της πτήσης του. Η μπαταρία του DJI Mavic Air 2 διαθέτει μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα προηγούμενα μοντέλα και συγκεκριμένα 3500 mAh και μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία πτήσεις έως και 34 λεπτά.

Ένας πολύ σημαντικός χρόνος πτήσεις, ειδικά στις περιπτώσεις που η χρήση του προορίζεται για παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών όπως η διαφήμιση επιχειρήσεων με drone ή η κάλυψη εκδηλώσεων με drone.

drone flight mavic air 2

Όταν αναλαμβάνουμε την κάλυψη εκδηλώσεων με drone, την φωτογράφιση γάμου ή άλλες υπηρεσίες που θέλουμε να δώσουμε μια αναλυτική εικόνα, ο καλύτερο τρόπος για να το επιτύχουμε είναι ο συνδυασμός πλάνων και με τις δύο ανωτέρω τεχνικές.

Κάμερα και αναβαθμίσεις φίλτρων

Σίγουρα ο χρόνος πτήσεις αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση αφού κάθε λεπτό σε μια πτήση με drone είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Ωστόσο η μεγαλύτερη αναβάθμιση που θα βρείτε στο νέο DJI Mavic Air 2 είναι σίγουρα η ανάλυση και οι λειτουργίες της κάμεράς του.

Συγκεκριμένα, φέρει κάμερα με αισθητήρα Quad Bayer μισής ίντσας και είναι ικανή να καταγράψει φωτογραφίες με ανάλυση έως και 48MP. Η βασική σύνθεση των φωτογραφιών γίνεται στα 12MP.

Η κάμερα όμως δεν χρησιμοποιείται μόνο για την λήψη φωτογραφιών. Ακόμα και στην περίπτωση της καταγραφής ενός βίντεο, το Mavic Air 2 προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα με καταγραφή ανάλυσης 4K στα 60fps καθώς και HDR στα 30fps.

Μια επιπρόσθετη λειτουργία στην καταγραφή αεροβίντεο είναι η δυνατότητα για εξαγωγή 8K time-lapse βίντεο.

Από την κάμερα δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζουν και οι smart λειτουργίες που θα βοηθήσουν τον χειριστή να καταγράψει τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο όσο το δυνατόν ευκολότερα. Ειδικότερα, η λειτουργία αναγνώρισης σκηνής σας επιτρέπει την αναγνώριση πέντε διαφορετικών τύπων σκηνών, όπως τον γαλάζιο ουρανό, το ηλιοβασίλεμα, γρασίδι, δέντρα και χιόνια.

Ανάλογα με το τοπίο η ρυθμίσεις τις κάμερας προσαρμόζονται αυτόματα ώστε να καταγράψει το συγκεκριμένο τοπίο με τον βέλτιστο τρόπο. Επιπροσθέτως, η κάμερα διαθέτει και λειτουργία Hyperlight όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός, ηλεκτρονική σταθεροποίηση EIS καθώς και λειτουργία HDR όπως προαναφέραμε.

dji mavic air 2 drone controller

Επιπρόσθετες αναβαθμίσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά

Στα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά του DJI Mavic Air 2 οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις είναι στην λειτουργία APAS 3.0 Obstacle Avoidance όπου οι υψηλής τεχνολογίας αισθητήρες στο εμπρόσθιο και όπισθεν μέρος της συσκευής, συμβάλουν στην βέλτιστη αποφυγή συγκρούσεων.

Το Controller διαθέτει ειδική υποδοχή όπου μπορείτε να τοποθετήσετε το κινητό σας τηλέφωνο ενώ η λειτουργία OcuSync 2.0 επιτρέπει τη live μετάδοση σε ανάλυση Full HD σε απόσταση 10 χιλιομέτρων. Τέλος το πακέτο περιλαμβάνει και δύο σετ φίλτρων ND.

dji mavic air 2 ND filters

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το νέο DJI Mavic Air 2 κατά την διάρκεια λειτουργίας του:

3 comments

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com