Τελευταία ΝέαΗ εξέλιξη των Drone

27/06/2020by drone0

Η εξέλιξη των drone τα τελευταία χρόνια ήταν ραγδαία. Πλέον  ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα drone προκειμένου να ασχοληθεί με την τέχνη της φωτογραφίας ή απλά για να περάσει ευχάριστα την ώρα του. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προγενέστερα άρθρα μας, η αρχική κατασκευή των drone πραγματοποιήθηκε με σκοπό την χρήση τους για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σήμερα η χρήση τους ποικίλει, αφού πέρα του στρατιωτικού μέρους, τα drones χρησιμοποιούνται για καταγραφή της κίνησης στους δρόμους, για μεταφορά αντικειμένων, για την γεωργία, καθώς και για επαγγελματικούς λόγους όπως το real estate με drone, την φωτογράφιση μυστηρίων και εκδηλώσεων κλπ.

Θεωρήσαμε λοιπόν χρήσιμο να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή και να μελετήσουμε λίγο περισσότερο την εξέλιξη των drone μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Πως ξεκίνησαν όλα – οι πρώτες ανακαλύψεις

πρώτο drone

Τα αδέρφια Jacques και Louis Bréguet οι οποίοι εργαζόταν για τον Charles Richet έναν αμφιλεγόμενο νικητή στα Νόμπελ, ήταν οι πρώτοι εφευρέτες που δημιούργησαν το 1907ένα τετρακόπτερο (drone δηλαδή με τέσσερις έλικες ή γνωστό στα αγγλικά ως quadcopter).

Αν και η συγκεκριμένη ανακάλυψη ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική και αποτέλεσε την αφετηρία για πολύ μεγαλύτερες τεχνολογικές καινοτομίες, παρουσίαζε αρκετή αστάθεια και η πτήση του ήταν μόλις 2 μέτρα πάνω από το έδαφος. Επιπροσθέτως, προκειμένου να σταθεροποιηθεί τόσο ώστε να ανυψωθεί, απαιτούσε 4 άνδρες.

Αν και η πρώτη κατασκευή που παραπέμπει σε σύγχρονο drone ήταν το συγκεκριμένο τετρακόπτερο, ωστόσο αναφορές για μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συγκεκριμένα ένα είδος αερόστατου που μετέφερε εκρηκτικά, γίνονται αρκετά παλαιότερα και συγκεκριμένα το 1839 όταν Αυστριακοί στρατιώτες επιτέθηκε στην Βενετία.

Χρήση των drone στο στρατό

χρήση των drone στο στρατό

Δέκα χρόνια μετά την κατασκευή του πρώτου τετρακόπτερου, το πρώτο μη επανδρωμένο αεροπλάνο έκανε την εμφάνισή του με στόχο την χρησιμοποίησή του έναντι στρατιωτικών εχθρών.

Βασισμένο στην τεχνολογία του Nikola Tesla, το Ruston Proctor Aerial Target δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά σε κανένα πραγματικό σενάριο μάχης, ωστόσο αποτέλεσε τον αρωγό για την κατασκευή παρόμοιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο πρόγονος των σύγχρονων αντιτορπιλικών πυραύλων με την ονομασία Fritz X, αποτέλεσε το πρώτο όπλο με σύστημα τηλεχειρισμού.

Πιο εντατική στρατιωτική χρήση των drones γίνεται το 2001 και συγκεκριμένα μετά την 11η Σεπτεμβρίου όταν η CIA ξεκίνησε τις πτήσεις με ένοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το Αφγανιστάν στο πλαίσιο του πολέμου κατά των Ταλιμπάν.

Η εξέλιξη των drone στον εμπορικό τομέα

parrot drone

Το 2006 και βασισμένη στις στρατιωτικές τεχνολογίες των μη επανδρωμένων, η FAA εξέδωσε τις πρώτες εμπορικές άδειες χρήσης για drone, οι οποίες έθεταν συγκεκριμένους περιορισμούς στα drone των καταναλωτών.

Ο δρόμος ωστόσο άνοιξε για τον επαγγελματικό τομέα, όπου τα drones άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η χρήση των drone σταδιακά αυξήθηκε ενώ 4 χρόνια μετά, το 2010, η γαλλική εταιρεία Parrot κυκλοφόρησε το Parrot AR Drone, το πρώτο drone το οποίο μπορεί να ελέγχεται αποκλειστικά μέσω Wi-Fi, χρησιμοποιώντας ένα smartphone.

Ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο drone το οποίο μάλιστα κέρδισε το βραβείο CES Innovations 2010.

Τέλος, ένα επίσης σημαντικό γεγονός στην ιστορία της εξέλιξης των drone ήταν και η ανακοίνωση της Amazon ότι θα αξιοποιήσει την τεχνολογία αυτή για την παράδοση προϊόντων, παρόλο που φαντάζει ως ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την ώρα.

Η σύγχρονη εποχή

σύγχρονη εποχή των drone

Σταδιακά, τα επόμενα χρόνια η τεχνολογία των drone βελτιώθηκε σε δραστικό βαθμό, φτάνοντας στην σημερινή εποχή όπου αποτελούν μια προσιτή επιλογή για τον καθένα.

Όπως καταλαβαίνεται η εξέλιξη των drone τα τελευταία χρόνια ήταν τεράστια, αφού τα drone που είχαν αναπτυχθεί μέχρι το 2010 έχουν τεράστιες λειτουργικές και τεχνολογικές διαφορές από τα σημερινά drone.

Μέσα στα τελευταία 10 χρόνια, όχι μόνο γνώρισαν τεράστια εξέλιξη αλλά και τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο, ο οποίος πλέον τα έχει εντάξει στην καθημερινότητά του τόσο  για προσωπική όσο και επαγγελματική χρήση παρέχοντας υπηρεσίες με drone.

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube.

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com