Γενικοί ΌροιΚατάθεση Σχεδίου Πτήσης DAGR

06/10/2021by drone1

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της EASA και καθώς υπαγόμαστε στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση σχεδίου πτήσης για να πραγματοποιήσουμε πτήση με το drone μας.

Λόγο του ότι όμως σε κάθε χώρα υφίστανται διαφορετικοί κανονισμοί στην χώρα μας πρέπει να καταβάλουμε σχέδιο πτήσης πριν από κάθε μας πτήση.

Παρακάτω θα σας αναφέρουμε αναλυτικά τα βήματα για την κατάθεση σχεδίου πτήσης.

ΒΗΜΑ 1ο

κατάθεση-σχεδίου-πτήσης-drone-dagr

Πηγαίνουμε στην σελίδα του DAGR και πατάμε είσοδος στην εφαρμογή.

ΒΗΜΑ 2ο

σχεδιασμός-περιοχής-drone

Μόλις ανοίξει ο χάρτης του DAGR πηγαίνουμε κάτω αριστερά στο σύμβολο με το μολύβι, το επιλέγουμε και έπειτα σχεδιάζουμε πάνω στον χάρτη το μέρος το οποίο θέλουμε να πραγματοποιήσουμε την πτήση μας.

Θα πρέπει να ενώσουμε τις τελείες με σκοπό να κλείσουν μεταξύ τους.

Εάν κάνουμε λάθος στον σχεδιασμό της περιοχής πτήσης κάνουμε κλίκ στο εικονίδιο με τον κάδο και αυτό αυτόματα θα διαγράψει την ενέργεια που έχουμε κάνει.

ΒΗΜΑ 3ο

διαχείριση-πτήσεων-dagr

Αφού έχουμε ολοκληρώσει επιτυχώς τον σχεδιασμό στον χάρτη, πηγαίνουμε πάνω δεξιά διαχείριση πτήσεων (μαύρος κύκλος) και κάνουμε κλικ.

Στο περιβάλλον που θα μας ανοίξει θα πάμε τέρμα κάτω εκεί που λέει Συντεταγμένες πολυγώνου πτήσης (WGS 84) και τις κάνουμε copy.

συντεταγμένες-dagr-drone

ΒΗΜΑ 4ο

Κατεβάζουμε από εδώ το παραπάνω αρχείο και αρχίζουμε και συμπληρώνουμε όλα τα πεδία που υπάρχουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στο πεδίο που αναφέρει αριθμός μητρώου Σμηεα γράφουμε το SERIAL NUMBER του σκάφου μας, μιας και δεν δηλώνουμε πλέον τα drone αλλά τους χειριστές.

Εφόσον έχουμε συμπληρώσει όλα τα στοιχεία που μας ζητάει κάνουμε paste τις συντεταγμένες που έχουμε κάνει copy από την σελίδα του DAGR.

Και τέλος αποστέλλουμε το αρχείο στην διεύθυνση [email protected] και περιμένουμε απάντηση από το γραφείο της ΥΠΑ/Δ4 για το αν μας εγκρίνει ή απορρίπτει το σχέδιο πτήσης.

Τέλος η κατάθεση σχεδίου πτήσης είναι απαραίτητη διαδικασία πριν από κάθε μας πτήση βάση των κανονισμών της ΥΠΑ.

One comment

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com