Συμβουλές & TipsΛειτουργίες Return to Home

22/05/2021by drone2

Υπάρχουν 3 λειτουργίες Return to Home

1. Low Battery.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτό το Return To Home ενεργοποιείται όταν η μπαταρία εξαντληθεί στο σημείο που μπορεί να επηρεάσει την επιστροφή του σκάφους.

Όταν συμβεί αυτό, στην οθόνη σας θα εμφανιστεί μια ερώτηση στην εφαρμογή DJI GO 4 και το drone θα αρχίσει να ανεβαίνει αυτόματα στο καθορισμένο ύψος RTH και θα επιστρέψει αν δεν ληφθεί καμία ενέργεια μετά από αντίστροφη μέτρηση 10 δευτερολέπτων.

Εάν η ισχύς της μπαταρίας είναι πολύ χαμηλή, τότε το drone θα προσγειωθεί αυτομάτως και αυτό δεν μπορεί να ακυρωθεί από τον πιλότο.

Αυτός ο τύπος RTH καλύτερα να αποφεύγεται, όπως και οι πιλότοι των αεροπλάνων δεν θέλουν ποτέ να βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου το λαμπάκι καυσίμου τους αρχίζει να αναβοσβήνει.

2. Failsafe Return to Home

Το Failsafe RTH συμβαίνει όταν το drone σας χάσει σήμα για 3 δευτερόλεπτα όταν χρησιμοποιείτε το τηλεχειριστήριο ή 20 δευτερόλεπτα εάν χρησιμοποιείτε Wi-Fi.

Όταν ενεργοποιηθεί θα κάνει ένα από τα τρία πράγματα ανάλογα με το πώς το έχετε ρυθμίσει.

Αρχικά, αν το έχετε ρυθμίσει στο RTH τότε θα ανέλθει στο καθορισμένο ύψος RTH και θα αρχίσει να πετάει πίσω σε εσάς, και μόλις πάρετε το σήμα πίσω, τότε μπορείτε να το ακυρώσετε.

Δεύτερον, εάν έχετε ρυθμίσει το Hover, τότε το drone σας θα μείνει στην τρέχουσα θέση του, έτσι ώστε να μπορείτε να περπατήσετε προς αυτό και να αποκαταστήσετε το σήμα σας.

Ωστόσο, εάν αποτύχετε να αποκαταστήσετε το σήμα σας και ενεργοποιηθεί η μπαταρία RTH, τότε το drone είτε θα επιστρέψει είτε θα προσγειωθεί ανάλογα με τις ρυθμίσεις της μπαταρίας RTH.

Τρίτον, μπορεί να τεθεί σε προσγείωση, οπότε θα προσγειωθεί στη τωρινή του θέση.

3. Smart Return to Home

Αυτό ενεργοποιείται από το χρήστη όταν πατήσετε το κουμπί RTH στο τηλεχειριστήριο ή στην εφαρμογή. Μόλις γίνει η επιλογή, το drone θα ξεκινήσει την πτήση του πίσω στο σημείο απογείωσης.

Μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή πατώντας το κουμπί Παύση πτήσης στο τηλεχειριστήριο ή πατώντας το εικονίδιο Stop στην εφαρμογή.

Αν πετάτε με Phantom 4 Pro ή Advanced, τότε το drone θα ακολουθήσει το μονοπάτι της πτήσης για 30 δευτερόλεπτα προτού αρχίσει να ανεβαίνει και να πετάει κατευθείαν προς εσάς.

Κάτι που αξίζει να θυμηθούμε είναι ότι αν το drone σας είναι λιγότερο από 20 μέτρα μακριά από εσάς όταν πιέσετε το κουμπί RTH τότε θα προσγειωθεί ακριβώς όπου είναι, αν η ζώνη προσγείωσης είναι επικίνδυνη, τότε θα προσπαθήσει να βρει κάπου ασφαλές να προσγειωθεί ή απλά θα αιωρείται σε χαμηλό ύψος μέχρι ο πιλότος να πάρει τον έλεγχο και να το προσγειώσει με το χέρι.

Δείτε αναλυτικά όλες μας τις υπηρεσίες εδώ.

Το κανάλι μας στο Youtube & Instagram.

2 comments

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com