Συμβουλές & TipsΜετατροπή Mavic 2 σε FCC

01/05/2021by drone4

Σε αυτό εδώ το άρθρο θα αναφέρουμε πως να αλλάξουμε την συχνότητα στο Mavic 2 Pro/Zoom drone μας από CE mode σε FCC.

Η αλλαγή συχνότητας drone Mavic 2 από CE σε FCC mode μας βοηθά να έχουμε λιγότερες παρεμβολές στην μετάδοση του σήματος μεταξύ χειριστηρίου και σκάφους καθώς επίσης να έχουμε λιγότερες αποσυνδέσεις κατά την πτήση σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και απλή μιας και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι έναν υπολογιστή με WIndows 7 & άνω, (δυστυχώς για το λειτουργικό macOS δεν υπάρχει ακόμα), και έναν λογαριασμό στο Paypal για την αγορά του κλειδιού προγράμματος.

fcc mavic 2 pro

ΒΗΜΑ 1ο

Θα χρειαστούμε τα εξής:

1. Καλώδιο σύνδεσης Mavic 2 Pro/Zoom με τον υπολογιστή μας USB Type C male to USB A male.
2. Υπολογιστή με λειτουργικό Windows 7 & πάνω (δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα υποστήριξη για macOS).
3. Επιβαιβεωμένο λογαριασμό στο Paypal συνδεδεμενο με την χρεωστική – πιστωτική μας κάρτα (για την αγορά του προγράμματος).
4. Κόστος λογισμικού 43€ (40€ κόστος προγράμματος 3€ έξτρα χρέωση fee για αγορά με PayPal).

ΒΗΜΑ 2ο

Πηγαίνουμε στην ιστοσελίδα κάνοντας κλικ εδώ. Έπειτα στην συνέχεια θα λάβουμε 2 email το ένα θα μας αναφέρει την αγορά του προγράμματος μαζί με το κλειδί ενεργοποίησης και το δεύτερο την απόδειξη αγοράς.

Το email που περιέχει το κλειδί ενεργοποίησης δεν το διαγράφουμε αλλά το αποθηκεύουμε στην περίπτωση που μας χρειαστεί στο μέλλον.

Το πρόγραμμα μπορούμε να το κατεβάσουμε και από αυτό το λινκ.

ΒΗΜΑ 3ο

Εφόσον έχουμε κατεβάσει το πρόγραμμα στον υπολογιστή μας κάνουμε αποσυμπίεση και έπειτα κάνουμε δεξί κλίκ και εκτέλεση ώς διαχειριστής. Για να έχουμε τα πλήρη δικαιώματα ως χρήστες κατά την λειτουργία του.

Στο επάνω μέρος του προγράμματος θα μας αναβοσβήνει το μήνυμα για να συνδέσουμε το drone με τον Η/Υ.

Στην συνέχεια ενεργοποιούμε το drone μας και συνδέουμε το καλώδιο στον υπολογιστή μας. Και περιμένουμε να το αναγνωρίζει το πρόγραμμα.

nld mod client

ΒΗΜΑ 4ο

Αφού το πρόγραμμα έχει αναγνωρίσει το drone μας πηγαίνουμε στο κάτω μέρος που αναφέρει FCC Signal Boost Settings και πηγαίνουμε στο Modify Settings κάνοντας κλικ εκεί, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου κάνουμε κλικ στην επιλογή Include Signal Boost 1.6W.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αυτόματα να κάνει την μετατροπή του σήματος από CE σε FCC και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα εμφανίσει ένα παράθυρο πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Μόλις τελειώσει κάνουμε μια επανεκκίνηση στο σκάφος μας και συνδέουμε το χειριστήριο μας.

mavic2-fcc-activate

ΒΗΜΑ 5ο

Μόλις ολοκληρώσουμε την διαδικασία ενεργοποιούμε το χειριστήριο μας και πηγαίνουμε στις 3 τελίτσες πάνω δεξιά, και έπειτα στο εικονίδιο που έχει την ονομασία HD από εκεί βλέπουμε στο image transmission 2 οριζόντιες γραμμές θα πρέπει η πάνω γραμμή να είναι πάνω από το -90.

Εάν μας το εμφανίζει αυτό τότε έχουμε μετατρέψει την λειτουργία μετάδοση σκάφους και χειριστηρίου σε FCC mode.

Δείτε αναλυτικά όλες μας τις υπηρεσίες εδώ.

Το κανάλι μας στο Youtube & Instagram.

mavic-2-fcc-mode

4 comments

 • painkiller

  13/02/2022 at 02:10

  Γνωρίζετε το λόγο για τον οποίο απαγορεύεται το FCC? αν πετάξει κάποιος σε FCC, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει σε κάποιον πρόβλημα;

  • drone

   14/02/2022 at 15:48

   Είναι καθαρά τα regulations που βάζει η κάθε χώρα σε ποιά συχνότητα θα υπάρχει ή σύνδεση μεταξύ drone & χειριστηρίου. Δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα, αλλά έχετε μεγαλύτερη εμβέλεια.

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com