Γενικοί ΌροιΜέτρα ασφαλείας για σωστή πτήση με drone

19/04/2020by drone2

Κάθε πτήση με drone πρέπει να γίνεται πάντοτε με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Σίγουρα για αρκετούς μπορεί να φαίνεται μια απλή διαδικασία, ωστόσο αν δεν γίνει σωστά μπορεί να επιφέρει σημαντικούς κινδύνους τόσο για πρόκληση υλικών ζημιών όσο και σωματικών βλαβών σε τρίτους. Κάθε χειριστής λοιπόν, θα πρέπει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για σωστή πτήση με drone.

Υπάρχουν αρκετά είδη drone, καθένα από τα οποία φέρει τα δικά του χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες. Ένας σωστός χειριστής, θα πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας, ώστε να είναι σε θέση να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία κάθε πτήση του, ανεξαρτήτου είδους drone που θα χρησιμοποιήσει. Ποια είναι λοιπόν αυτά τα μέτρα ασφαλείας;

Πτήσεις σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους

1 drone στο σπίτι

Ανάλογα το μέγεθος ενός drone, οι πτήσεις του μπορεί να γίνουν είτε σε κλειστό είτε σε ανοιχτό χώρο. Η πτήση σε ανοιχτό χώρο είναι σαφώς ευκολότερη, αφού επιλέγοντας ένα ανοιχτό σημείο δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποια ανεπιθύμητη σύγκρουση.

Καλό λοιπόν θα ήταν, ένας αρχάριος χειριστής να προτιμάει τις πτήσεις σε ανοιχτούς χώρους έως ότου αποκτήσει μια εμπειρία. Οι πτήσεις σε κλειστούς χώρους πρέπει να γίνονται πάντα από χειριστές με σχετική εμπειρία, αφού ο κίνδυνος πρόκλησης υλικών ζημιών και πιθανόν καταστροφή του drone είναι πολύ μεγάλος.

Εφοδιασμός απαραίτητων αξεσουάρ και ανταλλακτικών

2 ανταλλακτικά drone

Ο χρόνος πτήσης ενός drone είναι περιορισμένος, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει η μπαταρία του. Ένας χειριστής drone θα πρέπει πάντοτε να έχει μια εφεδρική μπαταρία, αφού μπορεί να ξεμείνει προτού ολοκληρώσει την επιθυμητή του πτήση.

Εάν έχετε σκοπό να πετάτε το drone για ώρες, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε 2-3 μπαταρίες ή να αναβαθμίσετε την μπαταρία του drone σας ώστε να διαθέτει μεγαλύτερη αυτονομία, καθώς και έναν αισθητήρα ο οποίος θα σας ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση της μπαταρίας.

Για παράδειγμα, σε μια σημαντική κάλυψη, όπως η φωτογράφιση γάμου με drone, η εξάντληση της μπαταρίας μπορεί να μας στερήσει σημαντικές στιγμές της τελετής.

Κατά την διενέργεια πτήσεων σε κλειστό χώρο, καλό θα ήταν να τοποθετούνται τα απαραίτητα προστατευτικά στους έλικες προκειμένου να αποφύγουμε μια ανεπιθύμητη βλάβη. Έτσι, ακόμη και σε μια σύγκρουση στον τοίχο ή σε κάποιο έπιπλο, οι έλικες δεν θα υποστούν κάποια ζημιά.

Τήρηση των κανονισμών που ισχύουν για τις πτήσεις με drone

3 κανόνες drone

Όπως έχουμε αναφέρει και στο άρθρο «Πληροφορίες για τις πτήσεις με drone», κάθε πτήση με ένα μη επανδρωμένο θα πρέπει να τηρεί κάποιους κανόνες.

Συνοπτικά οι κανόνες αυτοί περιλαμβάνουν το μέγιστο ύψος και την απόσταση που μπορεί να  πετάξει ένα drone καθώς και τις τοποθεσίες στις οποίες απαγορεύεται. Τηρείτε πάντοτε αυτούς τους κανόνες ώστε να αποφύγετε τις συνέπειες του νόμου.

Έλεγχος του drone πριν από κάθε πτήση

4 έλεγχος drone

Ένα πολύ σημαντικό βήμα πριν από κάθε πτήση, είναι ο χειριστής να διενεργεί έναν πλήρη έλεγχο λειτουργικότητας.  Όπως να κάνει ρύθμιση του IMU της πυξίδας και να ελένξει τους αισθητήρες.

Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να ελεγχθεί εξωτερικά το drone για τυχόν φθορές ή ζημιές ενώ στην συνέχεια θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια μικρή δοκιμαστική πτήση ώστε να διαπιστωθεί ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Εξάσκηση και εμπειρία

5 εξέταση drone

Χειριστής drone δεν είναι αυτός που αγόρασε και πετάει ένα drone, αλλά αυτός που με αρκετή εξάσκηση και εμπειρία είναι σε θέση να τηρήσει όλους τους κανόνες ασφαλείας και να προνοήσει για τυχόν αναποδιές.

Κανένας δεν θέλει να σκέφτεται αρνητικά, ωστόσο θα πρέπει να σε κάθε σας πτήση να προνοείτε για το αν κάτι πάει στραβά. Καλό μάλιστα θα ήταν να έχετε ενημερωθεί από πριν για τις καιρικές συνθήκες, αφού είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την σωστή πτήση ενός drone.

Η εταιρεία Drone-Photography διαθέτει στο προσωπικό της έμπειρους χειριστές drone οι οποίοι σε κάθε τους πτήση φροντίζουν να τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Έτσι είμαστε σε θέση να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες drone με απόλυτη ασφάλεια. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Δείτε μερικά από τα βίντεο μας στο κανάλι μας στο Youtube.

2 comments

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com