Γενικοί ΌροιΠως πραγματοποιούμε πτήση με drone

28/10/2020by drone0

Στον συγκεκριμένο οδηγό θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πως πραγματοποιούμε πτήση με drone. Κάθε χειριστής ενός τετρακόπτερου αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πρώτη του πτήση. Τα πράγματα δεν είναι πάντοτε όσο εύκολα τα βλέπεις σε κάποιο βίντεο. Αν λοιπόν και εσύ δυσκολεύεσαι στις πτήσεις σου είτε γιατί δεν έχεις κατανοήσει το πώς ακριβώς λειτουργεί το drone σου είτε γιατί είσαι αρχάριος στις πτήσεις drone, τότε καλό θα ήταν να διαβάσεις προσεκτικά όλα όσα θα παραθέσουμε στην συνέχεια. Καλό θα  ήταν επίσης να διαβάσεις και τα tips για αρχάριους χρήστες drone όπως και το άρθρο πτήσεις με drone όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Σίγουρα κανένας δεν γεννήθηκε εκπαιδευμένος και επαγγελματίας. Ακόμη και οι πιο εξειδικευμένοι χειριστές drone οι οποίοι παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με drone, από κάπου ξεκίνησαν. Το πώς πετάμε ένα drone παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο για την αποφυγή ατυχημάτων, όσο και για την αποτελεσματικότητα των εναέριων λήψεων εάν ο στόχος είναι οι αεροφωτογραφίες και τα αεροβίντεο.

χερισμός drone

Βασικοί κανόνες χειρισμού ενός drone

Πριν ξεκινήσει κάποιος να γράφει, πρέπει πρώτα να μάθει το αλφάβητο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις πτήσεις με drone, όπου το αλφάβητο θα λέγαμε ότι είναι το σύστημα τηλεχειρισμού. Κάθε drone διαθέτει δύο μοχλούς χειρισμού, έναν στα δεξιά και έναν στα αριστερά. Ο κάθε μοχλός παίζει τον δικό του καθοριστικό ρόλο στο πως πετάμε ένα drone. Ανάλογα με τον τύπο του drone, το Throttle άλλες φορές βρίσκεται στον αριστερό μοχλό και άλλες στον δεξί. Το πρώτο λοιπόν που θα πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε από πια μεριά έχει το Throttle το δικός ας χειριστήριο. Επειδή σίγουρα έχετε απορίες με το τι είναι το throttle, παρακάτω θα αναλύσουμε τις βασικότερες έννοιες στον χειρισμό ενός drone.

  • Throttle: Το throttle αποτελεί θα λέγαμε την σημαντικότερη λειτουργία αφού είναι αυτό που ανεβάζει και κατεβάζει το drone σε ύψος. Είναι δηλαδή ο μοχλός που πηγαίνει πάνω κάτω.
  • Yaw (rudder): Το rudder είναι αυτό που ελέγχει την περιστροφή του drone αριστερόστροφα και δεξιόστροφα (μοχλός αριστερά και δεξιά αντίστοιχα).
  • Roll (airelon): Το roll είναι αυτό που πραγματοποιεί μια πλευρική κίνηση είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά (μοχλός δεξιά και αριστερά αντίστοιχα).
  • Pitch (elevator): Το Pitch ή όπως πιο συχνά αναφέρεται το elevator, είναι αυτό που δίνει ώθηση στο drone ώστε να πάει εμπρός και πίσω (μοχλός πάνω ή κάτω αντίστοιχα).

Οι βασικές λειτουργίες ενός drone είναι οι ανωτέρω τέσσερις. Προτού δοκιμάσετε την πρώτη σας πτήση καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή σας ώστε να εξακριβώσετε την ακριβή θέση των συγκεκριμένων λειτουργιών πάνω στο χειριστήριο.

χειριστήριο drone

Απογείωση – πτήση – προσγείωση

Αφού κατανοήσεις την ακριβή λειτουργία και τον τρόπο χειρισμού ενός drone, ήρθε η στιγμή για το ενδιαφέρον κομμάτι. Είναι η ώρα που θα ξεκινήσει την απογείωση. Θα πρέπει λοιπόν να τοποθετήσεις το drone σε μια επίπεδη επιφάνεια, σε εξωτερικό χώρο για αρχή και να θέσεις σε λειτουργία την κάμερα εάν η ενεργοποίησή της δεν γίνεται από το σύστημα χειρισμού.

Χρησιμοποιώντας το Throttle ανέβασε το drone σου και ξεκίνα την πτήση. Κατά την διάρκεια της πτήσης, και χρησιμοποιώντας το σύστημα χειρισμού σύμφωνα με τα παραπάνω, θα πρέπει πάντοτε να έχεις οπτική επαφή με το drone σου και φυσικά να  ελέγχεις την στάθμη της μπαταρίας.

Όταν ολοκληρώσεις την πτήση θα πρέπει να βρεις πάλι έναν επίπεδο χώρο, χωρίς ανθρώπους και εμπόδια ώστε να προσγειώσεις το drone με ασφάλεια. Αφού ολοκληρωθεί και η προσγείωση κλείνεις την κάμερα και απενεργοποιείς το drone.

f.a.q.- συχνές ερωτήσεις υπηρεσιών drone

Όπως καταλαβαίνεις η διαδικασία είναι αρκετά απλή και εύκολη, ωστόσο απαιτεί συχνή εξάσκηση προκειμένου να έρθει και η κατάλληλη εμπειρία. Μέρα με την μέρα θα αποκτήσεις μεγαλύτερη άνεση στις πτήσεις σου και κάποια στιγμή θα φτάσεις στο επίπεδο που όλα θα γίνονται πλέον αυτόματα. Όπως ακριβώς και όταν οδηγείς ένα αυτοκίνητο.

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com