Γενικοί ΌροιΠόσα είδη drone υπάρχουν;

11/04/2020by drone0

Ανάλογα με τα βασικά τους χαρακτηριστικά και τον σκοπό που εξυπηρετούν τα drone κατατάσσονται σε διάφορα είδη. Αλλά πόσα είδη drone υπάρχουν; Μία από τις βασικές κατηγοριοποιήσεις των drones είναι βάση του σχεδιασμού τους και συγκεκριμένα του τρόπου πτήσεις τους.

Έτσι μπορούμε να διακρίνουμε τρεις βασικές κατηγορίες:

  1. Τα drone με σταθερά πτερύγια, όπως δηλαδή ένα αεροπλάνο.
  2. Τα drone με έναν έλικα όπως ακριβώς ένα ελικόπτερο.
  3. Τα drones με 4 έλικες (quadrocopter) που είναι και η πιο δημοφιλής επιλογή των καταναλωτών.

Τα drones έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να εξυπηρετούν διάφορες ανάγκες, τόσο κατά την χρήση τους από ιδιώτες όσο και επαγγελματίες.

Υπάρχουν αρκετά είδη drone βάση της χρήσης για την οποία προορίζονται, ωστόσο εμείς θα αναλύσουμε τα είδη των drone που απευθύνονται στους καταναλωτές και όχι εκείνα που εξυπηρετούν στρατιωτικούς σκοπούς κλπ.

Έτσι, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του εμπορίου μπορούν να ταξινομηθούν σε 5 βασικές κατηγορίες.

Τα είδη των drone που απευθύνονται στον καταναλωτήMini drones

1 mini drones

Τα mini drones αποτελούν την πιο δημοφιλή κατηγορία λόγω του ιδιαίτερα μικρού τους μεγέθους. Συγκεκριμένα ένα mini drone μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της παλάμης σας. Αυτό φυσικά εξυπηρετεί την πτήση σε κλειστό χώρο, αφού ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για ζημιές.

Μάλιστα, τα mini drones στην πλειοψηφία τους είναι κατασκευασμένα με τρόπο ώστε να μην προκαλούν ζημιές σε τοίχους και έπιπλα, ενώ η επιπρόσθετη προστασία στους έλικές τους θα φροντίσει να παραμείνουν λειτουργικά ακόμη και μετά από μια ενδεχόμενη πτώση ή σύγκρουση.

Το κόστος ενός mini drone είναι αρκετά προσιτό για τον καθένα, ενώ ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξτε μπορεί να είναι μόνο για ψυχαγωγικές πτήσεις ή να φέρουν κάμερα για λήψη φωτογραφιών και κυρίως για selfies.

Selfie drones

2 selfie drones

Αν και όλα τα drone με κάμερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την λήψη μιας selfie φωτογραφίας, στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά μοντέλα που στοχεύον αποκλειστικά την συγκεκριμένη χρήση.

Η κάμερα δηλαδή που φέρουν είναι τέτοια ώστε να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την λήψη μιας selfie φωτογραφίας. Το κόστος και της συγκεκριμένης κατηγορίας drone είναι αρκετά χαμηλό, ωστόσο οι δυνατότητές που παρέχουν τα selfie drones είναι  αρκετά περιορισμένες.

Hobby Drones

3 hobby drones

Ανεβαίνοντας λίγο στο κόστος αγοράς, η επόμενη κατηγορία που συναντάμε είναι τα drones που απευθύνονται σε άτομα που λατρεύουν την φωτογράφιση με drone και την εξασκούν ως χόμπι. Στο συγκεκριμένο είδος drone θα βρείτε μια πληθώρα επιλογών σε μεγέθη και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το budget σας μπορείτε να επιλέξετε μια σχετικά οικονομική επιλογή ή μια που πλησιάζει στα επαγγελματικά drones. Ανάλογα με τις ανάγκες σας για αεροφωτογράφιση ή αεροβιντεοσκόπηση, μπορείτε να βρείτε μερικές υπέροχες επιλογές.

Επαγγελματικά Drones

4 επαγγελματικά drones

Το συγκεκριμένο είδος drone περιλαμβάνει εκείνα που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σκοπούς και υπηρεσίες με drone. Το κόστος για την αγορά ενός επαγγελματικού drone είναι σχετικά υψηλού, αφού άλλωστε δεν απευθύνεται στον καθένα αλλά σε επαγγελματίες.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το συγκεκριμένο είδος είναι αρκετά με σημαντικότερα την υψηλή ανάλυση της κάμερας, την σταθερότητα και την ευκολία στον χειρισμό κλπ. Η συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή μιας πληθώρας υπηρεσιών, όπως η φωτογράφιση γάμου με drone, το real estate με drone και η κάλυψη εκδηλώσεων.

Αγωνιστικά Drones

5 racing drones

Η τελευταία κατηγορία αποτελεί μια εξειδικευμένη περίπτωση drone τα οποία χρησιμοποιούνται για αγωνιστικές επιδείξεις λόγω των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν και των εντυπωσιακών ελιγμών που πραγματοποιούν.

Τα αγωνιστικά drones αποτελούν μια αρκετά ακριβή επιλογή αφού ο σκοπός που εξυπηρετούν είναι αρκετά συγκεκριμένος και απευθύνεται σε μια μικρή ομάδα ατόμων.

Δείτε το κανάλι μας στο Youtube.

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com