Γενικοί ΌροιΤι είναι το drone;

14/02/2020by drone0

Στο άρθρο αυτό θα αναφέρουμε τι είναι το drone. Τα drone υπήρχαν πολύ πριν την ραγδαία διάθεσή τους για εμπορική ή ψυχαγωγική χρήση. Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι η λέξη drone προέρχεται από την ελληνική λέξη δρόνος. Σαν όρος ξεκινάει από πολύ παλιά, αφού αναφορές υπάρχουν σε γραπτά του 1946. Ως drone, ορίζεται κάθε ιπτάμενο όχημα το οποίο δεν απαιτεί την καθοδήγησή του από κάποιον πιλότο.

Με λίγα λόγια ως drone ορίζονται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Στην αγγλική γλώσσα οι ορολογίες που συναντά κανείς για τα drone είναι αρκετές. Οι πιο συνηθισμένες από αυτές είναι:

  1. Unmanned Aerial Vehicle – UAV
  2. Unmanned Aerial System – UAS
  3. Remotely Piloted Aircraft System – RPAS

Ποιος ο σκοπός ενός drone;

Ποιος ο σκοπός ενός drone

Αρχικός στόχος της κατασκευής των drone ήταν φυσικά η ανάθεση αποστολών οι οποίες χαρακτηρίζονταν ως ιδιαίτερα επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Αν και αρχικά κατασκευάστηκαν κυρίως για ολοκλήρωση επικίνδυνων  στρατιωτικών αποστολών οι οποίες απαιτούσαν ιδιαίτερο χειρισμό, σύντομα η χρήση τους επεκτάθηκε και σε πολλούς ακόμη τομείς.

Η εκτέλεση εργασιών σε δυσπρόσιτα και επικίνδυνα σημεία, η εναέρια παρακολούθηση στόχων καθώς και η διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων σε πλαγιές βουνών είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Τι είναι το drone; 2

Τα drones σιγά σιγά άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε έναν μεγάλο βαθμό, κάτι που ήταν αναμενόμενο λόγω της μεγάλης αποτελεσματικότητας και φυσικά το ελάχιστο ρίσκο για τον άνθρωπο. Άλλωστε, όπως προαναφέραμε, το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι λειτουργούν χωρίς πιλότο. Αυτό σημαίνει ότι ο χειριστής ενός drone το ελέγχει απομακρυσμένα, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την προσωπική του ασφάλεια.

Υπάρχουν αρκετά είδη drone καθένα από τα οποία εξυπηρετεί τον δικό του σκοπό. Άλλα είναι σε θέση να πετάξουν σε μεγαλύτερο ύψος, άλλα αναπτύσσουν μεγαλύτερη ταχύτητα και άλλα είναι ικανά να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις. Επειδή τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι σε θέση να πετούν σε διάφορες αποστάσεις και ύψη, αποτελούν τους ιδανικότερους υποψήφιους για τις πιο δύσκολες εργασίες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που χάρη σε ένα drone εντοπίστηκαν επιζώντες από κάποια φυσική καταστροφή (πλημμύρα, τυφώνα κλπ.) αφού η βοήθεια που προσφέρουν από τον ουρανό είναι τεράστια.

Σύγχρονες χρήσεις ενός drone

σύγχρονες χρήσης ενός drone

Η τεράστια χρησιμότητα των drones δεν άργησε να τα φέρει και ενώπιον των καταναλωτών, τόσο για προσωπική όσο και επαγγελματική χρήση. Έτσι, στην σημερινή εποχή, τα drones αποτελούν ένα αεροσκάφος το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιχνίδι για ένα παιδί έως μέρος του επαγγελματικού εξοπλισμού εταιρειών, ανάλογα πάντοτε με το είδος και την ποιότητα της κατασκευής του.

Μερικές από τις σύγχρονες επαγγελματικές χρήσεις ενός drone είναι:

Η εταιρεία  μας διαθέτοντας έναν σύγχρονο στόλο από drones, σας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη. Αρχή μας η συνεχής αναβάθμιση του εξοπλισμού μας με τα πιο σύγχρονα drone, καθώς και η παροχή αποτελεσματικών λύσεων προς ιδιώτες και επαγγελματίες. Μπορείτε να δείτε εργασίες μας στο κανάλι μας στο Youtube.

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com