Γενικοί ΌροιΠτήσεις με drone όσα πρέπει να γνωρίζετε

17/04/2020by drone0

Οι πτήσεις με drone έχουν γνωρίσει ιδιαίτερη αύξηση τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Αρκετοί χειριστές drone, τόσο σε ερασιτεχνικό επίπεδο όσο και επαγγελματικό, επιλέγουν την λήψη φωτογραφιών από ψηλά.

Η αεροφωτογράφιση και η αεροβιντεοσκόπηση θα λέγαμε ότι αποτελεί μια υπέροχη εμπειρία με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Άλλωστε, η προσιτή τιμή των drone την σήμερον ημέρα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για να ξεκινήσει κανείς τις πτήσεις. Ωστόσο οι πτήσεις των μη επανδρωμένων πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες, είτε αυτές πραγματοποιούνται από κάποιον ερασιτέχνη είτε από επαγγελματία. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξει ένας ενδιαφερόμενος χειριστής drone;

Σε τι ύψος και απόσταση επιτρέπεται να πετάει ένα drone;

ύψος drone

Στις ερασιτεχνικές πτήσεις με drone, ο χειριστής μπορεί να πετάξει έως και 50 μέτρα σε απόσταση και ύψος. Η συγκεκριμένη εμβέλεια, κάτω των 50 μέτρων δηλαδή, δεν απαιτεί κάποια άδεια και μπορεί να γίνει ελεύθερα από τον καθένα. Ωστόσο οι πτήσεις με drone θα πρέπει να γίνονται πάντοτε στις επιτρεπόμενες περιοχές, κάτι που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Εάν ο χειριστής θέλει να ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο, είτε για δική του χρήση είτε για επαγγελματικούς λόγους, θα πρέπει πρώτα να λάβει σχετική έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), αφού πρώτα καταθέσει ένα αναλυτικό σχέδιο πτήσης.

Μετά την σχετική άδεια, οι πτήσεις μπορούν να γίνουν μέχρι 120 μέτρα ύψος και  την απόσταση των 500 μέτρων, μια απόσταση η οποία έχει ορισθεί με στόχο ο χειριστής να έχει πάντοτε οπτική επαφή με το drone.

Ωστόσο, ένας πιστοποιημένος χειριστής drone, όπως οι έμπειροι και εξειδικευμένοι χειριστές της εταιρείας μας, μπορεί να ξεπεράσει το ανωτέρω όριο ύψους (των 120 μέτρων δηλαδή).

Για να γίνει αυτό απαιτείται  η ολοκλήρωση θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε αδειοδοτημένο εκπαιδευτικό κέντρο, καθώς και η ολοκλήρωση θεωρητικών εξετάσεων της ΥΠΑ.

Σε ποιες περιοχές απαγορεύεται να πετάει ένα drone;

περιοχές πτήσεις με drone

Βάση Υπουργικής Απόφασης, οι πτήσεις με drone απαγορεύονται στις παρακάτω περιοχές:

  • Σε απόσταση μικρότερη των 8 χιλιομέτρων από κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε απαγορευμένες περιοχές που έχουν οριστεί από κρατικούς φορείς και δημοσιεύονται σε απόφαση της Υ.Π.Α.
  • Σε στρατιωτικές περιοχές και εγκαταστάσεις .
  • Σε αρχαιολογικούς χώρους.
  • Πάνω από ιδρύματα όπως φυλακές, νοσοκομεία, σχολεία κλπ.
  • Σε περιοχές περιβαλλοντικής προστασίας
  • Πάνω από εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας.
  • Πάνω από ανθρώπους και συγκεντρώσεις ατόμων.

Ωστόσο οι ανωτέρω περιορισμοί δεν είναι οι μόνοι, αφού οι πτήσεις απαγορεύονται και σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Για την ακρίβεια, ένα drone μπορεί να πετάξει μισή ώρα πριν την ανατολή του ήλιου μέχρι μισή ώρα μετά την δύση του. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύονται όλες οι πτήσεις με drone κατά τις νυχτερινές ώρες.

Πτήσεις με drone από την Drone-Photography

αεροφωτογράφιση με drone

Η εταιρεία μας διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να χρησιμοποιεί τα drone της για την παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών. Οι χειριστές μας διαθέτουν την απαιτούμενη πιστοποίηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενώ διαθέτουμε και πλήρη ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αναλάβουμε με απόλυτη επιτυχία και επαγγελματισμό, εναέριες λήψεις σε απόσταση και ύψος έως και 500 μέτρων. Ο υψηλών προδιαγραφών στόλος που διαθέτουμε μας το επιτρέπει.

Έτσι, τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και τους κανονισμούς ασφαλείας, είμαστε σε θέση να αναλάβουμε την αεροφωτογράφιση και αεροβιντεοσκόπηση των σημαντικών σας στιγμών.

Είτε αναζητάτε την φωτογράφιση του γάμου σας, είτε υπέροχες εναέριες λήψεις για διαφήμιση επιχειρήσεων με drone, είτε ακόμη για απλή φωτογράφιση αξιοθέατων με drone, σας παρέχουμε την πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση. Δείτε το κανάλι μας στο Youtube.

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com