Γενικοί ΌροιΤι να προσέξετε πριν την πτήση με drone

26/01/2021by drone0

Αγοράσατε ένα καινούριο drone και θέλετε να δοκιμάσετε την πρώτη σας πτήση; Θέλετε να μάθετε τι να προσέξετε πριν την πτήση με drone ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την πτήση σας χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα; Τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος αφού σήμερα ετοιμάσαμε έναν οδηγό με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες πριν την πτήση ενός drone.

Αυτό που θα θέλαμε να τονίσουμε είναι ότι οι πρώτες πτήσεις, λόγω φυσικά απουσίας της εμπειρίας, καλό θα ήταν να γίνονται με ένα οικονομικό drone. Όσες συμβουλές και αν ακολουθήσει ένας νέος χειριστής drone, μπορεί πάντοτε κάτι να πάει στραβά και να έχουμε μια ανεπιθύμητη πτώση.

χερισμός drone

Βασικοί κανόνες χειρισμού ενός drone

Πριν ξεκινήσει κάποιος να γράφει, πρέπει πρώτα να μάθει το αλφάβητο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις πτήσεις με drone, όπου το αλφάβητο θα λέγαμε ότι είναι το σύστημα τηλεχειρισμού. Κάθε drone διαθέτει δύο μοχλούς χειρισμού, έναν στα δεξιά και έναν στα αριστερά.

Ο κάθε μοχλός παίζει τον δικό του καθοριστικό ρόλο στο πως πετάμε ένα drone. Ανάλογα με τον τύπο του drone, το Throttle άλλες φορές βρίσκεται στον αριστερό μοχλό και άλλες στον δεξί. Το πρώτο λοιπόν που θα πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε από πια μεριά έχει το Throttle το δικός ας χειριστήριο.

Επειδή σίγουρα έχετε απορίες με το τι είναι το throttle, παρακάτω θα αναλύσουμε τις βασικότερες έννοιες στον χειρισμό ενός drone.

  • Throttle: Το throttle αποτελεί θα λέγαμε την σημαντικότερη λειτουργία αφού είναι αυτό που ανεβάζει και κατεβάζει το drone σε ύψος. Είναι δηλαδή ο μοχλός που πηγαίνει πάνω κάτω.
  • Yaw (rudder): Το rudder είναι αυτό που ελέγχει την περιστροφή του drone αριστερόστροφα και δεξιόστροφα (μοχλός αριστερά και δεξιά αντίστοιχα).
  • Roll (airelon): Το roll είναι αυτό που πραγματοποιεί μια πλευρική κίνηση είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά (μοχλός δεξιά και αριστερά αντίστοιχα).
  • Pitch (elevator): Το Pitch ή όπως πιο συχνά αναφέρεται το elevator, είναι αυτό που δίνει ώθηση στο drone ώστε να πάει εμπρός και πίσω (μοχλός πάνω ή κάτω αντίστοιχα).

Οι βασικές λειτουργίες ενός drone είναι οι ανωτέρω τέσσερις. Προτού δοκιμάσετε την πρώτη σας πτήση καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή σας ώστε να εξακριβώσετε την ακριβή θέση των συγκεκριμένων λειτουργιών πάνω στο χειριστήριο.

απαραίτητες ενέργειες

Απαραίτητες διαδικασίες πριν την πτήση ενός drone

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξει ένας νέος χειριστής drone είναι αν μπορεί να πραγματοποιήσει μια πτήση με το drone του στην περιοχή που βρίσκεται.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να τηρείτε τα όρια ύψους και απόστασης των 50 μέτρων εάν δεν έχετε σκοπό να λάβετε σχετική έγκριση. Καλό θα ήταν να διαβάσετε προσεκτικά όλες τις πληροφορίες για πτήσεις drone ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως με τις συνέπειες του νόμου.

Ελέγχουμε τις συνθήκες περιβάλλοντος

Τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και η τοποθεσία παίζουν καθοριστική σημασία στο πως θα πετάξετε με επιτυχία το drone σας. Ειδικά εάν κύριος στόχος σας είναι η φωτογράφιση με drone, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτούς τους δύο παράγοντες.

Πρώτος και βασικότερος είναι ο έλεγχος των καιρικών συνθηκών. Η πτήση σας θα πρέπει να γίνει με καλές καιρικές συνθήκες και σε καμία περίπτωση όταν επικρατούν δυνατοί άνεμοι και βροχόπτωση.

Ακόμη και οι πιο έμπειροι χειριστές drone αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Δεύτερον αλλά επίσης πολύ σημαντικό, είναι να επιλέξετε προσεκτικά τον χώρο που θα διενεργήσετε την πτήση σας.

Καλό θα ήταν να μην υπάρχουν δέντρα ή κτίρια σε κοντινή απόσταση, αφού σαν νέος χειριστής μπορεί να μην μπορέσετε να αποφύγετε όλα τα εμπόδια. Επιλέξτε λοιπόν ανοιχτά μέρη και χωρίς πολύ κόσμο.

περιβάλλον

Έλεγχος του drone

Ο έλεγχος του drone είναι επίσης πολύ σημαντικός, παρόλο που αρκετοί χειριστές τον αμελούν. Όπως είναι λογικό, το πώς πετάμε ένα drone εξαρτάται και από την κατάσταση στην οποία αυτό βρίσκεται.

Θα πρέπει λοιπόν να ελέγξετε εξωτερικά το αεροσκάφος σας προκειμένου να σιγουρευτείτε ότι δεν φέρει κάποια εμφανή ζημιά. Εν συνεχεία θα πρέπει να ελέγξετε και όλες τις συνδέσεις αν είναι καλά εφαρμοσμένες, αν όλα τα μέρη είναι σφιχτά βιδωμένα κλπ.

Αφού σιγουρευτείτε ότι όλα είναι εντάξει, τότε και μόνο τότε μπορείτε να πάτε στο επόμενο βήμα.

Έλεγχος Χειρισμού και μπαταρίας

Τελευταία απαραίτητη ενέργεια πριν αποπειραθείτε για την πτήση σας είναι ο έλεγχος του συστήματος χειρισμού του drone και φυσικά της μπαταρίας του.

Εάν η  μπαταρία δεν είναι  πλήρως φορτισμένη καλό θα  ήταν να μην ξεκινήσετε, αφού ο χρόνος πτήσης για μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία είναι περίπου 25 λεπτά. Ειδικά εάν έχετε σκοπό για την καταγραφή κάποιου σημαντικού γεγονότος όπως την φωτογράφιση γάμου με drone, ή την κάλυψη εκδηλώσεων με drone, θα χρειαστείτε όλα τα αποθέματα της μπαταρίας σας.

Αφού σιγουρευτείτε για την μπαταρία, θέστε σε λειτουργία το drone προκειμένου να προβείτε σε έναν γρήγορο έλεγχο του συστήματος χειρισμού.

Πριν ανυψώσετε το drone σας αρκετά, δοκιμάστε αν όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα είστε απόλυτα έτοιμος να απολαύσετε την πρώτη σας πτήση με drone.

χειρισμός drone και έλεγχος μπαταρίας

Σε γενικές γραμμές καλύψαμε το τι πρέπει να προσέξετε πριν την πτήση με drone. Αυτό που δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάτε είναι ότι κάθε σύστημα είναι διαφορετικό.

Θα πρέπει λοιπόν να διαβάζετε πάντοτε τις οδηγίες χρήσης από τον εκάστοτε κατασκευαστή, αφού θα σας ενημερώσει για όλες τις λειτουργίες και τις τυχόν ιδιαιτερότητες του drone σας.

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com