Γενικοί ΌροιTips για αρχάριους χρήστες drone

05/08/2020by drone0

Λόγω της συνεχώς αυξανόμενης χρήσης των drone, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωφέλιμο να αναλύσουμε μερικά tips για αρχάριους χρήστες drones που θα βοηθήσουν όλους εκείνους που αγαπούν τις πτήσεις αλλά δεν διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία drones, γνωστά και ως συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, έχουν αποκτήσει μια ιδιαίτερη θέση στην καθημερινότητά μας.

Αρκετός κόσμος επιλέγει την χρήση τους καθημερινά, είτε για λόγους ψυχαγωγίας (όπως η πτήσεις με μανούβρες και ελιγμούς, ή η φωτογράφιση αξιοθέατων με drone), είτε για επαγγελματικούς λόγους (όπως η φωτογράφιση γάμου με drone ή το real estate με drone).

Αποτελεσματικά tips για αρχάριους χρήστες Drone

Σίγουρα η τεχνολογική εξέλιξη των drone έχει ως αποτέλεσμα την διάθεση ιδιαίτερα σταθερών και εύχρηστων προϊόντων στην αγορά, που βοηθούν ακόμη και έναν αρχάριο στο να ολοκληρώσεις τις πτήσεις του με απόλυτη επιτυχία.

Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα  μικρά μυστικά που αν τα προσέξετε, θα σας εξασφαλίσουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

tips για το drone

Σκοπός της αγοράς ενός drone

Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ένας αρχάριος χρήστης drone είναι φυσικά η κατάλληλη επιλογή αγοράς βάση των δικών του αναγκών.

Είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσετε την χρήση που επιθυμείτε για το drone σας ώστε να αγοράσετε και το κατάλληλο είδος. Αυτή μπορεί να είναι απλά η φωτογράφιση με drone διάφορων τοπίων ή selfies,  ή θέλετε να κάνετε εντυπωσιακές μανούβρες και κόλπα για την προσωπική σας ψυχαγωγία;

Ο σκοπός που προορίζετε το drone σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε και τον κατάλληλο τύπο drone. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο «Πόσα είδη drone υπάρχουν;».

Ανάλογα την κατηγορία που θα επιλέξετε, μπορείτε να βρείτε μερικές εξαιρετικές επιλογές σε ασφαλή και εύκολα στην χρήση drone. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε το πιο ακριβό και εντυπωσιακό drone από την αρχή. Σιγά σιγά, όσο βελτιώνεστε θα ανεβείτε και επίπεδο.

σκοπός ενός drone

Τοποθεσία πτήσης

Η τοποθεσία που θα επιλέξετε να πετάξετε το drone σας παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο, αφού η λανθασμένη επιλογή τοποθεσίας μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα ατυχήματα και υλικές ζημιές.

Ένα λοιπόν από τα βασικότερα tips για αρχάριους χρήστες drones στο οποίο επιμένουμε ιδιαίτερα, είναι η πτήση του drone σε έναν εξωτερικό, άνετο και απομακρυσμένο χώρο.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζετε ότι το drone σας δεν κινδυνεύει να συγκρουστεί ούτε με κάποιον περαστικό ούτε με κάποιο εμπόδιο. Μάλιστα, οι ιδανικές τοποθεσίες για πτήση drone από αρχάριους είναι κάποιο χωράφι ή μεγάλη αυλή χωρίς δέντρα, καθώς και πάρκα σε ώρες που δεν κυκλοφορεί κόσμος.

Η ασφάλεια είναι το Α  και το Ω σε κάθε πτήση drone. Επιλέγοντας ένα πιο απομακρυσμένο μέρος σίγουρα δεν έχετε να ανησυχείτε για την ασφάλεια τρίτων.

Επιπροσθέτως, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε για την νομοθεσία καθώς και τις τοποθεσίες στις οποίες απαγορεύεται να πετάτε ένα drone. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στο άρθρο «Πτήσεις με drone όσα πρέπει να γνωρίζετε».

τοποθεσία πτήσης

Tips για την μπαταρία ενός drone

Όσο και αν έχει βελτιωθεί η τεχνολογία, ένα μείζον θέμα που απασχολεί όλους τους χειριστές είναι η διάρκεια της μπαταρίας τους.

Κάθε πτήση drone δυστυχώς έχει χρονικό περιορισμό, αφού η μπαταρία του διαρκεί συγκεκριμένη ώρα και συγκεκριμένα στην μεγαλύτερη πλειοψηφία περίπου 25 με 30 λεπτά. Έτσι θα πρέπει να προσέξετε ώστε να ολοκληρώσετε την πτήση σας 2-3 λεπτά πριν εξαντληθεί η μπαταρία.

Οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον, μια πλήρη αποφόρτιση της μπαταρίας ενώ αυτό βρίσκεται στον αέρα θα οδηγήσει σε μια ανεπιθύμητη πτώση και σημαντικές ζημιές. Δεύτερον, η πλήρης αποφόρτιση της μπαταρίας θα μειώσει σταδιακά την διάρκεια ζωής της.

μπαταρία drone

Καιρικές Συνθήκες

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχεται πάντοτε τις καιρικές συνθήκες ώστε να πετάτε το drone σας τις ημέρες που ο αέρας και η βροχή δεν θα σταθούν εμπόδιο.

Ειδικά εάν δεν διαθέτετε την κατάλληλη εμπειρία, τότε μια πτήση με έντονο αέρα σίγουρα δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Αυτά ήταν τα σημαντικότερα tips για αρχάριους χρήστες drones. Ακολουθώντας τα είμαστε σίγουροι ότι σιγά σιγά θα αποκτήσετε την κατάλληλη εμπειρία ώστε να δοκιμάσετε και νέα drones, διάφορους ελιγμούς κλπ.

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com