ΦωτογραφίαΤρόπος λήψης αεροφωτογραφιών και αεροβίντεο με drone

21/04/2020by drone0

Τρόπος λήψης αεροφωτογραφιών και αεροβίντεο με drone. Οι εναέριες λήψεις φωτογραφιών και βίντεο δεν είναι κάτι καινούριο. Από αρκετά παλιά, η μέθοδος της αεροφωτογράφισης ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής σε διάφορες εφαρμογές, όπως για στρατιωτικούς και πολεοδομικούς σκοπούς καθώς και για διαφήμιση επιχειρήσεων.

Ωστόσο στην εποχή που τα drone δεν ήταν δημοφιλή και η παραγωγή τους περιοριζόταν μόνο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, ο μόνος τρόπος για αεροφωτογράφιση και αεροβιντεοσκόπηση ήταν με την χρήση ελικοπτέρου.

Όπως κατανοείτε το κόστος για κάτι τέτοιο ήταν αρκετά υψηλό, αφού για μερικές μόνο λήψεις χρειαζόταν κανείς 3.000 – 4.000 ευρώ το λιγότερο.

Τα πράγματα άλλαξαν με την ανάπτυξη των drone και την δυνατότητα αγοράς τους από τον καθένα. Ωστόσο ακόμη και με την χρήση ενός drone, η λήψη ενός καλού πλάνου ή  ενός βίντεο υψηλής ευκρίνειας δεν είναι κάτι εύκολο που μπορεί ο καθένας να πετύχει.

Η τέχνη της φωτογράφισης με drone είναι κάτι που έχει προσελκύσει αρκετό κόσμο. Ωστόσο απαιτεί αρκετή εξάσκηση και συγκεκριμένους τρόπους λήψεις προκειμένου να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η σωστή προοπτική των εναέριων λήψεων

αεροφωτογραφία drone

Οι εναέριες λήψεις διαφέρουν σε τεράστιο βαθμό από την απλή φωτογραφία. Αν και οι βασικοί κανόνες για την σύνθεση μιας φωτογραφίες ή ενός βίντεο είναι οι ίδιοι (κανόνας των τρίτων, χρυσές τομές κλπ.) η όλη προοπτική είναι εντελώς διαφορετική.

Προκειμένου οι εναέριες φωτογραφίες και βίντεο να έχουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, υπάρχουν κυρίως δύο τρόποι λήψεις. Ο πρώτος φυσικά και πιο γνωστός σε όλους είναι η κάθετη λήψη. Η λήψη δηλαδή μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο που «βλέπουν» κατακόρυφα το έδαφος από πάνω.

Ο συγκεκριμένος τρόπος αεροφωτογράφισης είναι μια ιδανική επιλογή όταν αναζητούμε την απουσία του βάθους, ενώ φέρει υπέροχα αποτελέσματα όταν οι λήψεις γίνονται πάνω από πόλεις, δάση ή μια παραλία.

κάθετη λήψη drone

Ο δεύτερος τρόπος αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπισης είναι με κλίση. Ή γωνία λήψης μπορεί να είναι από 1 έως και 45 μοίρες, ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Μια εξαιρετική τεχνική όταν θέλουμε να δώσουμε βάθος στις αεροφωτογραφίες.

πλάγια λήψη με drone

Όταν αναλαμβάνουμε την κάλυψη εκδηλώσεων με drone, την φωτογράφιση γάμου ή άλλες υπηρεσίες που θέλουμε να δώσουμε μια αναλυτική εικόνα, ο καλύτερο τρόπος για να το επιτύχουμε είναι ο συνδυασμός πλάνων και με τις δύο ανωτέρω τεχνικές.

Σταθερή εικόνα

aerial drone photography

Ένα μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζει κάθε φωτογράφος με drone, είναι φυσικά η σταθερότητα της εικόνας τόσο στις αεροφωτογραφίες όσο και στα βίντεο.

Φυσικά, επιλέγοντας ένα πιο επαγγελματικό drone, η σταθερότητα που θα παρέχει είναι σαφώς καλύτερη από ένα selfie drone. Πέρνα της ποιότητας του drone Και φυσικά της κάμερας που φέρει, η σταθερότητα της εικόνας επιτυγχάνεται μόνο με την εξάσκηση και την απόκτηση εμπειρίας.

Χρήση φίλτρων

drone filters

Σίγουρα ο Τρόπος λήψης αεροφωτογραφιών και αεροβίτνεο με drone παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Ωστόσο δεν είναι το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να επιτύχουμε τις τέλειες εναέριες λήψης.

Αν και αρκετός κόσμος διαφωνεί, η χρήση των φίλτρων στις εναέριες λήψεις μπορεί να βοηθήσει δραματικά στο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα η χρήση UV στις κάθετες λήψεις συμβάλει στην αποφυγή θαμβώσεων καθώς και στην προστασία του φακού μας.

Επιπροσθέτως, η χρήση πολωτικού χρησιμοποιείται όπως ακριβώς και σε μια απλή φωτογραφική μηχανή, ενώ το ND4 προσφέρει σημαντική βοήθεια όταν έχουμε έντονη ηλιοφάνεια.

Δείτε το κανάλι μας στο Youtube.

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com