Συμβουλές & TipsΧειμερινή πτήση με drone

10/05/2021by drone0

Η χειμερινή πτήση με drone μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολη σε ακραίες συνθήκες.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση της πτήσης και ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος. Είναι πιθανό να συναντήσετε βροχή, ομίχλη ή χιόνι κατά την διάρκεια της πτήσης.

Έτσι πώς μπορείτε να έχετε μια ασφαλή πτήση και να αποτυπώσετε μεγάλες λήψεις κατά τους χειμερινούς μήνες;

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για την ασφάλεια και τις ρυθμίσεις της κάμερας που πρέπει να έχετε κατά νου όταν πετάτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Όπως και πολλές από τις τελευταίες φορητές συσκευές, τα drones της DJI χρησιμοποιούν μπαταρίες πολυμερούς λιθίου (LiPo).

Οι ψυχρές θερμοκρασίες μπορούν να βγάλουν τις μπαταρίες σας από τη ζώνη κανονικής λειτουργίας, μειώνοντας τη χημική δραστηριότητα μέσα στις μπαταρίες.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή χειμερινή πτήση με drone:

  • Χρησιμοποιείτε μόνο πλήρως φορτισμένες μπαταρίες.
  • Προθερμαίνετε τη μπαταρία στους 20 ° C (68°F) ή περισσότερο. Μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία της μπαταρίας στην εφαρμογή DJI GO4.
  • Χρησιμοποιήστε ένα θερμαντήρα μπαταρίας αν υπάρχει διαθέσιμο για το προϊόν σας.
  • Αιωρηθείτε (hover) για περίπου ένα λεπτό για να επιτρέψετε στη μπαταρία να θερμανθεί.
  • Σπρώξτε απαλά τα sticks ελέγχου για να αποτρέψτε τυχόν πτώσεις τάσης μπαταρίας.
  • Οι μπαταρίες αδειάζουν πιο γρήγορα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Πάντα να ελέγχετε την κατάσταση της μπαταρίας σας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η μειωμένη ορατότητα και η υγρασία του χιονιού μπορεί να κρύβει κινδύνους πίσω από το θεαματικό γύρισμα σε ένα θεματικό χειμωνιάτικο τοπίο. Είναι σημαντικό να λάβετε τις σωστές προφυλάξεις:

Πριν πραγματοποιήσετε χειμερινή πτήση με το drone σας, ελέγξτε τις καιρικές συνθήκες. Αποφύγετε τον ισχυρό αέρα, την βροχή και το χιόνι.

Μην πετάτε σε θερμοκρασίες κάτω από 0°C (32°F).

Αποφύγετε την επαφή με το χιόνι. Η υγρασία μπορεί να καταστρέψει τους κινητήρες.

Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα helipad για την απογείωση και την προσγείωση σας.

Βεβαιωθείτε ότι το σήμα GPS είναι ισχυρό.

ΜEINEΤΕ ΖΕΣΤΟΙ

Έχετε βιώσει ποτέ την κινητή συσκευή σας απροσδόκητα να κλείνει από το κρύο; Όπως εξηγείται στην αρχή, οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να συντομεύσουν τη ζωή μιας μπαταρίας LiPo.

TIP: Ένα ”έξυπνο” κόλπο για να μπορέσουμε να πετάξουμε στην περίπτωση όπου έξω χιονίζει είναι να βάλουμε το drone μας κάτω στην πλευρά του συνοδηγού με αναμμένο το ζεστό στο αμάξι έτσι ώστε η μπαταρία να μην είναι τελείως κρύα.

Έτσι, ενώ φροντίζετε καλά τις μπαταρίες σας Intelligent Flight, μην ξεχάσετε να διατηρήσετε τη συσκευή σας ζεστή. Επιπλέον, προσέξτε για κρυοπαγήματα. Η χρήση τηλεχειριστηρίου με παγωμένα χέρια είναι επικίνδυνη.

Είναι καλή ιδέα να φοράτε γάντια όταν ταξιδεύετε σε εξωτερικούς χώρους κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ρυθμίσεις κάμερας – Έκθεση και ισορροπία λευκού.

Για να αποτυπώσετε την ομορφιά του χιονιού, πρέπει να ορίσετε χειροκίνητα την έκθεση της κάμερας και την ισορροπία λευκού. Η λήψη σε αυτόματη λειτουργία μπορεί να προκαλέσει σκοτεινές εικόνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σύστημα έκθεσης της κάμερας μπορεί μερικές φορές να κάνει υποέκθεση το χιόνι, ‘’μπερδεμένο’’ από τη φωτεινότητα του.

Με την προσθήκη πρόσθετων Fstop, θα υπερεκθέσετε λίγο τις φωτογραφίες σας, αλλά θα λάβετε τη σωστό αποτέλεσμα για λήψεις στο χιόνι. Ομοίως, θα πρέπει να ρυθμίσετε την ισορροπία λευκού ανάλογα για να έχετε τη σωστή ισορροπία χρωμάτων του χιονισμένου τοπίου. Διαφορετικά, το χιόνι μπορεί να φαίνεται γκρίζο.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Εάν το drone σας είναι αδρανές για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να επηρεαστεί η απόδοσή του. Η σωστή αποθήκευση είναι το κλειδί για μια ασφαλή πτήση.

Σιγουρέψου ότι:

  • Πλήρης φόρτιση και εκφόρτιση της μπαταρίας μία φορά κάθε τρεις μήνες για την διατήρηση της υγείας της μπαταρίας.
  • Αφαιρέστε τους έλικες και στερεώστε τον σφιγκτήρα του gimbal κατά την αποθήκευση του drone σας.
  • Φυλάξτε το drone σε ξηρό, μη μαγνητικό χώρο στους περίπου 25°C (77°F).

Δείτε αναλυτικά όλες μας τις υπηρεσίες εδώ.

Το κανάλι μας στο Youtube & Instagram.

Leave a Reply

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η φωτογράφιση με drone που σας παρέχει η Drone-Photography αποτελεί μια προσιτή λύση αεροφωτογράφισης και αεροβιντεοσκόπησης για τον καθένα, παρέχοντας εξατομικευμένα πακέτα εναέριας κάλυψης βάση των δικών σας αναγκών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

αδεια-χειριστή-drone
ασφάλεια-drone
easa-certified-pilot

VISIT OUR NEW WEBSITE https://www.dtzankatian.com